NEW IN STORES
I think the idea of mixing luxury and mass-market fashion is very modern, very now - no one wears.
FOLLOW US:
Newsletter Pop-up
[contact-form-7 id="166" html_class="default"]

Blog

Vsak lastnik zlatega in srebrnega nakita mora poznati različne načine za čiščenje svoje dragocene zlatnine. Na ta način se lahko izogne marsikateri nevšečnosti. Sem spradajo različni madeži, oksidacija, izguba bleska in podobno. Na spletu je na voljo veliko različnih priprav, vendar lahko za dobro čiščenje nakita poskrbimo na drug način. Za tiste, ki so bolj navdušeni nad naravnimi sestavinami - zelo verjetno imate vse potrebno že v svojem gospodinjstvu. V nadaljevanju te objave si bomo ogledali nekaj najbolj pogostih ter učinkovitih načinov za čiščenje nakita.

Na socialnih omrežjih se večkrat pojavi vprašanje - zakaj se pravzaprav pojavi alergija na zlato. Uporabniki pogosto potožijo, da jim je njihova zlatnina povzročila neprijetne reakcije na koži. Ljudem z bolj občutljivo kožo se lahko pojavijo temne lise ali pa razdražena koža na območju, kjer nosijo prstan. Velika večina ni alergična na čisto zlato, obstaja pa možnost, da so alergični na druge kovine, ki so prisotne v zlatem prstanu ali drugih vrstah nakita. Zlato kot samo, je namreč izjemno mehka kovina in ima vedno primesi drugih kovin. V primeru, da bi nakit izdelovali le iz 100% čistega zlata, bi ta kaj kmalu izgubil svojo obliko. Da izboljšamo lastnosti osnovne kovine - zlata, so vsaki zlitini dodane kovine kot so baker, srebno, nikelj, cink in podobno. Katerakoli izmed omenjenih primesi lahko povzroči reakcijo na koži. Večina ljudi, ki ne more nositi nakita, je alergična na nikelj. Na srečo so danes na razpolago zlitine, ki so v celoti brez niklja. V primeru, da si eden izmed nesrečnikov z občutljivo kožo - ne obupuj! Povprašaj svojega zlatarja, če ponuja nakit, ki je izdelan brez niklja. Izraz "alergija na zlato" tako ni povsem natančen.

Roza zlato je v tujini že lep čas prisotno, ta trend pa se uveljavlja tudi pri nas. Nihče ne ve, kdo točno ga je prvi uporabil. Pojavljati se je začelo v 19 stoletju v takratni Rusiji. Gre za zmes zlata z bakrom ter srebrom. Tako kot drugi nakit, tudi nakit izdelan iz roza zlata ni v celoti narejen samo iz zlata. Čisto zlato je namreč izjemno mehko, zato ima vsak izdelek dodane še druge primesi. Nakit narejen le iz čistega zlata, bi se hitro začel upogibati, izgubil bi svojo obliko in se deformiral. Naš zlatar se lahko pohvali z izdelavo lastne mešanice roza zlata. Skozi leta jo je namreč tako izpopolnil, da je roza barva preprosto popolna.

Delovni vikend, ki smo ga uspešno preživeli v hotelu Kempinski v Portorožu, je za nami. Z eno besedo lahko rečemo WOW! Zelo smo ponosni na svojo prvo predstavitev v živo in izkušnje, ki smo jih doživeli v čudovitem ambientu najlepšega hotela na slovenski obali, Palace Kempinski Portorož v organizaciji revije Moja Poroka. Vsak član naše ekipe je imel svojo vlogo, zato smo se lahko vsakomur celostno predstavili. Izobraževali smo o poklicu ter podajali informacije o dragih kamnih in zlatu na splošno.