Košarica 0

Splošni pogoji:

Splošni pogoji poslovanja spletne strani zmay.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), Zakonom o elektronskem poslovanju (ZEPT) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje.

Osebna izkaznica podjetja:

Naziv: Zlatarstvo Matjaž Lorenčič s.p.
E-pošta: [email protected]
Identifikacijska št. za DDV: SI67845487
Matična št.: 6872573000
Zavezanec za DDV: da
Pravno organizacijska oblika: Samostojni podjetnik posameznik s.p.

Dostopnost informacij:

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  kontaktne podatke (e-pošta, naslov)
 • bistvene značilnosti izdelkov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
 • dobavljivost izdelkov (vsak izdelek in storitev, ki je v ponudbi na spletni strani, naj bi bil dostopen v določenem roku)
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave)
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
 • način plačila in dostave
 • časovno veljavnost ponudbe
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Pridružujemo si pravico do sprememb vsebin spletne strani, brez predhodnega obvestila.

S potrditvijo nakupa v spletni trgovini zmay.si potrjujete, da se strinjate z naslednjimi dejstvi:

 • da ste stari vsaj 18 let
 • da ste prebrali splošne pogoje, splošne pogoje uporabe same spletne strani, kakor tudi pogoje obiskovanja in obseg poslovanja spletne trgovine zmay.si ter da ste razumeli vsebino norm
 • da je vaš položaj v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) pravno zaščiten
 • da ste ob prijavi v spletno stran zmay.si podali resnične podatke, s katerimi nam omogočate pravilno izvedbo naročila in dostavo na želeni naslov
 • da ste zlasti pozorno prebrali vse pogoje nakupa ter dostave artiklov, ter se izrecno strinjate, da za posledice zaradi morebitne nepravilnosti in netočnosti navajanih informacij, ki so splošno preverljive, izvajalec storitve ne odgovarja, naročnik pa je v skladu s poslovnimi običaji dolžan na le-te ustrezno in nemudoma opozoriti
 • da so podatki, ki se zahtevajo za opravilo storitve, podvrženi Zakonu o varovanju osebnih podatkov, pri čemer se s prostovoljno podajo svojih osebnih podatkov izrecno strinjate z njihovim podajanjem in potrjujete, da ste seznanjeni z namenom zbiranja teh podatkov (zgolj za potrebe izvedbe naročila).
 • naročilo se šteje za sprejeto, ko ga sprejme izvajalec, in pomeni hkrati sklenitev prodajne pogodbe
 • vse objavljene cene storitev veljajo do preklica, in se potem, ko je naročilo sprejeto, ne spreminjajo več
 • prevzetje pošiljke je pravilno izvedeno v vsakem primeru, ko jo sprejme oseba na naslovu, ki je naveden kot kraj prevzetja
 • naročnik se izrecno strinja, da izvajalec ne odgovarja za storitve dostave ter tretjih oseb, v kolikor na poziv naročnika nemudoma slednjemu posreduje celotno pravilno urejeno dokumentacijo v zvezi z naročilom ter zlasti potrdilom o pravilni odpremi pošiljke. V nobenem primeru škoda nastala naročniku ne more preseči vrednosti naročila, ki ga je naročnik plačal izvajalcu
 • vsi osebni podatki, ki so potrebni za pravilno izpolnitev naročila, bodo skrbno varovani, zlasti pa ne bodo posredovani tretjim osebam, razen v natančno zakonsko določenih primerih. Glede na vsebino ter časovno trajanje posamezne storitve, bomo vaše podatke hranili izključno do trenutka izteka ugovorov v zvezi z varovanjem potrošnikovih pravic, ter po tem času izključno v primerih, ko boste podali soglasje za vašo vključitev v naš sistem elektronskega pošiljanja obvestil o novostih ter v tej zvezi zbiranji podatkov
 • zavezujemo se k spoštovanju veljavne zakonodaje o varstvu potrošnikov. Morebitne pritožbe se oddajajo prek e-poštnega naslova [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik in kupec se zavezujeta, da morebitne spore rešita sporazumno

Spletna trgovina:

Spletna trgovina www.zmay.si je spletna trgovina podjetja Zlatarstvo Matjaž Lorenčič s.p. Pri nas lahko kupujete izdelke iz zlata čistine 585/1000, 750/1000 in srebra čistine 925/1000, ki je zaščiten s plastjo rodija. Zlatarstvo Matjaž Lorenčič s.p. si pridržuje pravico sprememb količine in vrste artiklov v spletni trgovini brez predhodne najave.
Na spletni strani si prizadevamo zagotavljati točnost in ažurnost podatkov za vsak izdelek, ki je v ponudbi.
Pridružujemo si pravico do spremembe tehničnih opisov izdelkov brez predhodnega obvestila. Slike proizvodov so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno dejanskega stanja v celoti kot npr. dejanska velikost proizvoda. Dejanske podatke o izdelku, ki niso že navedeni v opisu izdelka, je mogoče preveriti s poslanim vprašanjem na [email protected].

Zaščita zasebnosti in osebnih podatkov ter piškotki:

Na spletni strani zmay.si so vaši osebni podatki varni pred tretjimi osebami in bodo uporabljeni le za storitve s strani spletne trgovine zmay.si kot so: pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in informacij v zvezi z naročili ter ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.
Za dodatno varnost, v podatkovni bazi Zmay.si ne shranjujemo številk kreditnih kartic. Po opravljeni transakciji nima nihče dostopa do številke vaše kartice.

Spletna stran uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska. O uporabi piškotkov so obiskovalci obveščeni ob prvem obisku spletne strani. Spletna stran ne posreduje piškotkov zunanjim ponudnikom storitev in jih ne uporablja za prikazovanje reklamnih sporočil.

Cene izdelkov:

Vse cene izdelkov v spletni trgovini zmay.si vključujejo DDV in so izražene v denarni enoti Euro [€]. Za kupce iz držav Evropske unije cene vključujejo davek na dodano vrednost (DDV). Za kupce iz držav, ki niso članice Evropske unije, se davek na dodano vrednost (DDV) ne obračuna, so pa ti kupci dolžni poravnati vse stroške, povezane z uvoznim carinjenjem blaga, vključno z vsemi uvoznimi dajatvami, skladno z veljavno zakonodajo države uvoza. Pri nakupu veljajo cene in popusti v trenutku potrditve naročila. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Kupoprodajna pogodba med ponudnikom – Zlatarstvo Matjaž Lorenčič s.p. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko potrdimo naročilo in kupec prejme elektronsko sporočilo o potrjenem naročilu. Od tega trenutka veljajo vse cene in drugi pogoji tako za ponudnika kot tudi za kupca.
Zavezujemo se k zagotavljanju najbolj ažurnih in točnih podatkov, vendar se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru bomo kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa mu ponudili rešitev, ki bo ustrezala tako kupcu kot ponudniku.

Načini plačila in plačilni pogoji v spletni trgovini zmay.si:

Kupci imajo v spletni trgovini zmay.si na voljo več načinov plačila:

 • Preko UPN obrazca
 • Plačilo s kreditno kartico
 • Plačilo preko sistema Pay Pal

Na računu je navedena celotna kupnina in stroški dostave. Do plačila celotne kupnine ostanejo izbrani izdelki last Zlatarstva Matjaž Lorenčič s.p.

Pakiranje ter način in stroški dostave:

Vsak izdelek, kupljen preko spletne trgovine zmay.si, je kupcu dostavljen v lični embalaži za nakit. Stroški dostave se končni ceni izdelka ne prištejejo in so brezplačni (vključeni v ceno izdelka).
Ob nakupu lahko izberete kam naj se naročilo dostavi – na svoj ali drug naslov. Ko je izdelek pripravljen na pošiljanje (v približno 21 do 30 dneh od oddaje naročila), je odpremljen še isti ali najkasneje naslednji delovni dan zato, da do naročnika prispe v najkrajšem možnem času. Če dostava ni uspešna, oziroma če ste ob času dostave odsotni, vam dostavna služba pusti obvestilo, vi pa jih lahko pozneje pokličete in se dogovorite za dostavo ali pa paket prevzamete v vaši najbližji poslovalnici Pošte Slovenije.
Podjetje Zlatarstvo Matjaž Lorenčič s.p. ne prevzema odgovornosti za izgubo pošiljke ali njeno poškodovanje med transportom. Prav tako ne prevzamemo odgovornosti za izgubo ali poškodovanje proizvoda med vračilom izdelka po pošti.

Postopek nakupa:

Kot registriran uporabnik imate možnost nakupovanja v spletni trgovini zmay.si.
V spletni trgovini dodajate želene izdelke v nakupovalno košarico iz katere lahko izdelke tudi odstranjuje ali spreminja njihovo količino. V naslednjem koraku kupec doda naslov za račun in naslov za dostavo. V zadnjem koraku pred dokončno oddajo naročila kupec pregleda vnesene podatke in jih, po potrebi, lahko popravi. Ko je kupec prepričan o pravilnosti vnesenih podatkov, dokončno odda naročilo.

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto in navodila za spremljanje statusa naročila na spletni strani zmay.si.

Ko je naročilo obdelano in potrjeno z naše strani, dobi kupec, po elektronski pošti, obvestilo o predvidenem roku dostave.

Ko je naročilo pripravljeno za pošiljanje, kupec prejme elektronsko sporočilo z obvestilom o dostavi in podrobnostmi v zvezi z vračanjem blaga ter kako ukrepati v primeru zamude ali nedostavljenega naročila.
Podatki o oddanem naročilu so shranjeni v sistemu spletne trgovine zmay.si. Uporabniki lahko vsa svoja naročila pregledujejo po prijavi v spletno trgovino z uporabniškim imenom in geslom. Naročilo se lahko sklene tudi po elektronski pošti.

Pravica do odstopa od nakupa:

Kupec ima pravico do odstopa od pogodbe v roku 15 dni od prevzema blaga, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za odstop. Odstop od pogodbe ni možen v primeru izdelave izdelka po naročilu, ko je izdelek izdelan skladno s predhodno dogovorjenimi smernicami za oblikovanje in željami kupca.

Vračilo izdelka in reklamacije:

Blago lahko kupec reklamira v roku 30 dni od prevzema blaga, če blago nima lastnosti, ki smo jih obljubili, če so bili poslani napačni izdelki, v napačni količini, barvi ali če kako drugače odstopajo od vašega naročila. Zaradi napake pri izdaji blaga, napačno blago zamenjamo brez dodatnih stroškov za kupca.
Reklamacije in vračila izdelkov, ki so bili narejeni po naročilu in skladno s predhodno dogovorjenimi smernicami za oblikovanje in željami kupca, niso možna.

Vrnjeni izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Priloženo mora biti tudi original potrdilo o nakupu in/ali certifikat ter original ali kopija računa. Priporočamo, da ne pošiljate izdelkov v običajnih kuvertah, saj se lahko izdelek med pošiljanjem poškoduje in reklamacija ali zamenjava izdelka v tem primeru ne bo mogoča. Pri vračilu izdelka, je kupec odgovoren za neposredne stroške poštnine za vračilo izdelka. Pri tem je potrebno upoštevati, da je vračilo blaga potrebno opremiti z oznako “vrednostno”.

V primeru, da je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. Paket odnese na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ga je prejel (brez da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolni reklamacijski zapisnik.

Garancija:

Zaradi narave izdelkov veljajo, za različne izdelke, različni garancijski roki. Garancija na izdelek začne veljati s prevzemom izdelka in jo kupec lahko uveljavlja ob predložitvi računa.
Garancijski roki so navedeni v spodnji tabeli:

Vrsta izdelka

Ogrlice

Izdelki z diamanti

Izdelki iz belega zlata z rodijevo prevleko

Izdelki iz srebra 925

Garancija

2 leti

3 leta

1 leto

1 leto

Kupec ima pravico uveljavljati garancijo v naslednjih primerih:

 • Če je prišlo do poškodbe izdelka pri običajni in priporočeni rabi (glej naša priporočila za ravnanje z izdelki)
 • Če je, ob običajni in priporočeni uporabi izdelka, prišlo do neobičajnih sprememb na izdelku (npr. neobičajno hitro luščenje zaščitnega sloja,…)

Kupec garancije ne more uveljavljati v naslednjih primerih:

 • Če je prišlo do poškodbe izdelka zaradi neprimerne in nepriporočene uporabe izdelka (izpostavljanje izdelka kemikalijam in dolgotrajna izpostavljenost vlagi in vodi ter ostali primeri navedeni v naših priporočilih za ravnanje z izdelki)
 • Za izdelke z mehkejšimi dragimi in poldragimi kamni, kot so: Mesečev kamen, Turkiz, Smaragd, Opal,… Pred nakupom se pozanimajte, če na izbran izdelek velja garancija.
 • Za pozlačene izdelke. To so izdelki iz srebra, prekriti s tanko plastjo zlata.

Intelektualna lastnina:

Spletna stran zmay.si je last podjetja Zlatarstvo Matjaž Lorenčič s.p. Vse pravice so pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočni in video posnetki na teh straneh so predmet zaščite avtorskih pravic in druge intelektualne lastnine. Teh vsebin ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov:

Podjetje Zlatarstvo Matjaž Lorenčič s.p. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.
Podjetje Zlatarstvo Matjaž Lorenčič s.p. kot ponudnik blaga in storitev, ki se ukvarja s spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr. Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.
navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, UREDBA (EU) št. 542/2013 EVROPSKEGA PARLAMENTA IN SVETA z dne 21. maja 2013 o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (EU) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES (Uredba o spletnem reševanju potrošniških sporov).