Prilegajoči prstani – trendni kos nakita – Objavljeno v: Jewelry, Nakit – Oznake , , ,

Prilegajoč prstan je kos nakita, ki se nosi poleg obstoječega prstana na istem prstu. Takšen prstan se lahko nosi kot poročni, saj dopolnjuje obstoječ zaročni prstan, ali pa v kombinaciji z ostalimi prstani po želji. Posebnih pravil ni, načinov nošenja takšnega nakita pa je veliko. Nekateri nosijo tudi več kot 2 prilegajoča prstana na istem prstu hkrati. Želje, oblike in videz sta v celoti odvisna od želja posameznika.

Na našem IGTV si lahko pogledaš primer kombiniranja zaročnega in poročnega prstana.

Prilegajoči prstani so odlična izbira za tiste, ki na svojih prstih že nosijo kakšen prstan, ki si ga želijo poudariti oziroma dopolniti. Z izbiro dodatnih modelov, lahko ustvarjate poljubne kombinacije, ki bojo krasile vaše roke. Z izbiro lepih prilegajočih prstanov, lahko svojemu stilu oblačenja dodate poseben pridih. Za lažjo izbiro, predlagamo naslednje smernice:

  1. Prstani naj bodo tanjši
  2. Med seboj naj se dobro prilegajo
  3. Manj je lahko več

Pri nas uporabljamo različne prevode za “stacking ring”, kot so: prilegajoč prstan, plastenje prstanov in pa tudi sestavljeni prstani. Ne glede na to, kateri izraz vam je bolj pri srcu je potrebno, pred izbiro novega prstana, narediti nekaj meritev. Bistvo je namreč v tem, da se prstan natančno prilega obstoječemu.

Pred izdelavo obstoječ prstan natančno izmerimo in ga repliciramo v 3D računalniškem okolju. Stranka lahko medtem izbira izgled stacking prstana, ki ji najbolj pade v oko. Po potrebi z veseljem svetujemo, kateri se najlepše poda in lepo izpopolni videz osnovnega ali zaročnega prstana.

V naslednjemu koraku pripravimo 3D izris kombinacije, da si je lažje predstavljati, kako bi prstana izgledala skupaj. Predogled je zelo realističen in odraža končni izdelek. Šele po potrditvi izgleda, gre prstan lahko v izdelavo po našem standardnem postopku.

Razmišljaš, da bi prilegajoč poročni prstan nosila tudi ti, vendar imaš še nekaj vprašanj? Z veseljem ti priskočimo na pomoč s kakšnim nasvetom.