Kako izbrati zaročni prstan – Objavljeno v: Jewelry, Nasveti – Oznake , , , , ,

zaročni prstan

Na trgu je malo morje različnih zaročnih prstanov. Od klasičnih z enim samim diamantom (solitaire), do netradicionalnih z barvitimi dragimi ali poldragimi kamni. Ugotoviti kateri izmed njih bi najbolje pristajal tvoji boljši polovici, pa ni tako lahko.

Pri Zmay Jewelry vsak zaročni prstan načrtujemo skupaj, ob upoštevanju vseh tvojih želja.

Glede na budget ti svetujemo in skupaj izberemo najlepši ter najkakovostnejši diamant, ki ga samo zate naročimo iz Antwerpna.

Da bo izkušnja kar se da profesionalna in prijetna, smo zate pripravili nekaj nasvetov za izbiro popolnega zaročnega prstana.

V kolikor že imaš idejo kako naj bi izgledal ali se ti niti ne sanja kakšnega si želiš, ne skrbi! Tukaj smo, da ti pomagamo izbrati pravega.

1. STIL ZAROČNEGA PRSTANA

Poznamo več različnih stilov zaročnega prstana, ki se razlikujejo po številu in velikosti kamnov ter obliki vpetja diamanta. Najbolje si ji je predstavljati na podlagi spodnjih primerov. S klikom na posamezen stil, pa si lahko ogledaš primere Zmay zaročnih prstanov.

SOLITAIRE 02

Solitaire

En sam diamant ali drug drag/poldrag kamen.

zaročni prstan

Halo

Večji osrednji kamen obdajajo manjši, vkovani v obroček oz. po obliki glavnega kamna povzeto vpetje. Takšni prstani imajo lahko dodatne stranske kamne tudi na “ramenih” prstana.

kako izbrati zaročni prstan

Z več kamni

V to kategorijo spadajo vsi zaročni prstani, kjer je glavnih kamnov več – lahko so to trije v vrsti (Trilogy) ali pa preprosto več dragih kamnov, ki se med seboj dopolnjujejo v smiselno celoto.

CLUSTER 02

Cluster

Izraz Cluster označuje skupek več manjših kamnov. Lahko so vkovani tako, da optično izgledajo kot en večji kamen. V skupku dragih kamnov so lahko tudi različno veliki kamni, z ne prevelikim razponom med najmanjšim in največjim, ter raznobarvni.

Stil zaročnega prstana je velikokrat tesno povezan z osebnim stilom osebe, ki ga bo nosila.

Ji je všeč bolj modern ali klasičen stil? Obožuje boho stil ali vintage? Morda je bolj ne-tradicionalne sorte ali pa preprosto ljubi prestiž. Za vsako se lahko ustvari popoln zaročni prstan.

2. OBLIKA OSREDNJEGA KAMNA

Mogoče bo izbira lažja, če najprej določiš obliko, ki ti je najbolj všeč.

S klikom na želeno obliko, se prikažejo vsi naši zaročni prstani, kjer je osrednji kamen krog, oval, markiza, princess, solza, cushion ali smaragdnega brusa.

3. VRSTA OSREDNJEGA KAMNA IN BARVA ZLATA

Zaročni prstani so lahko zelo raznoliki in nikakor se vanje ne vgrajuje samo in izključno diamantov. V Zmay spletni zlatarni smo zate pripravili pester izbor klasičnih in barvnih zaročnih prstanov z ostalimi dragimi in poldragimi kamni.

Vsakega izmed njih lahko izdelamo iz belega, rumenega ali roza zlata čistine 585/000 ali 750/000. Za izdelavo zaročnega prstana iz platine, pa nas kar pocukaj za rokav 😉

Prebrskaj izbor zaročnih prstanov, s klikom na posamezni dragulj.

4. BUDGET

Strinjamo se, da je zaroka edinstveni življenjski dogodek, zaročni prstan, pa je le pika na i vajini unikatni ljubezenski zgodbi.

Pri načrtovanju zaročnega prstana, poleg tvojih želja glede oblike, velikosti, vrste dragih kamnov in materiala upoštevamo tudi znesek, ki si ga pripravljen/a odšteti zanj.

Če ga imaš zastavljenega že vnaprej, je to lahko odlična iztočnica za svetovanje in kasnejše oblikovanje popolnega zaročnega prstana.

5. ČAS

Vsekakor je zaroka korak, ki naj bi bil skrbno načrtovan. Ker tudi načrtovanje, oblikovanje in izdelava popolnega zaročnega prstana potrebujejo čas, se za izbiro odloči dovolj zgodaj.

Lahko, da bo potrebno na diamant, ali drug drag kamen, počakati, mogoče se boš vmes premislil/a glede kakšnega detajla in boš potreboval/a dodaten 3D izris…

Pri procesu odločitve, izbire in izdelave je potrebno vse to upoštevati, zato svetujemo, da se za nakup odločiš 1 – 2 meseca pred načrtovano zaroko.

6. VELIKOST

“Kaj pa, če ne vem katero velikost izbrati?”
Brez skrbi, tu smo, da ti svetujemo kako lahko sam/a izmeriš velikost prstana.

– Če ima tvoja boljša polovica kakšen drug prstan, ki ga nosi na prstancu leve roke – ga lahko na skrivaj fotografiraš ob poljubnem kovancu, npr. za 1 € in iz slike bomo lahko razbrali velikost.⁠

⁠- Če pa ne nosi nobenega prstana, nam je velikokrat v pomoč tudi kakšna slika, kjer se vidijo njene roke in tako lažje ocenimo približno velikost. V tem primeru naredimo neko povprečno velikost, saj se vsi naši zaročni prstani lahko kasneje povečajo ali zmanjšajo. ⁠⁠

Je pa vedno bolje, da izbranki prstan sploh lahko natakneš na prst, zato predlagamo, da izbereš raje večjo številko, kot pa manjšo.⁠

⁠V naši spletni trgovini so velikosti prstanov ponazorjene v milimetrih obsega. Za orientacijo: najpogostejše številke za nežnejši spol so med 50 in 54, za moške pa med 60 in 64. ⁠

Zdaj pa sledi najbolj zabaven del: začetek načrtovanja tvojega sanjskega zaročnega prstana.

Kako ti lahko pomagamo?

Začnimo

Pripravljen/a sem

Skoraj odločen/a

Želim videti še več opcij

Nisem še čisto tam

Imam še nekaj vprašanj

Že imaš zaročni prstan? Poglej ponudbo Zmay prilegajočih (Stacking) poročnih prstanov ali pa se sprehodi med ostalimi modeli v naši spletni zlatarni.