Zobni nakit Grillz – Objavljeno v: Jewelry, Nasveti – Oznake , , , ,

Zobni nakit grillz je značilen predvsem v hiphop subkulturi. Gre za nakit, ki se nosi na zobeh, vendar pa ni namenjen izključno ljubiteljem rap glasbe. V preteklosti so bile cene za grillz (uporablja se tudi zapis grill) izjemno visoke, danes pa je cena dostopnejša širši publiki. Ta vrsta zobnega nakita je postala popularna v osemdesetih letih, prejšnjega stoletja. Takrat so jih namreč pričeli uporabljati hiphop glasbeniki v New Yorku. Njihova popularnost je narastla v devetdesetih, predvsem v mestu Oakland. Pred kratkim se je trend ponovno obudil. Največ zaslug za to, gre predvsem Ameriškim zvezdnicam. S svojimi novimi kosi nakita so se namreč pohvalile na rdečih preprogah. Naša ekipa je naredila zobni nakit grillz za našo rap glasbenico Sheby.

Tako kot druge vrste nakita, lahko grillz naredimo iz različnih vrst dragocenih kovin. Uporabimo lahko srebro, zlato, platino ali druge kovine. Da je nakit še bolj opazen, se ga lahko poudari z dragocenimi kamni. Čeprav se grillz v večini primerov po potrebi odstrani, se lahko izdela tudi v permanentni obliki.

Zobni nakit grillz, ki je izdelan po naročilu, je neprimerno boljši od masovno izdelanih kosov. To še posebej velja za tiste, ki takšen nakit nosijo bolj pogosto. Pred samo izdelavo, je potrebno narediti zobni odtis zgornje ali spodnje čeljusti, po potrebi lahko tudi oba dela. Za ta del priporočamo obisk zobozdravnika, ki že ima vso potrebno opremo. Bolj pogumni si lahko na spletu naročijo izdelke, ki vsebujejo vse potrebno, za izdelavo odtisa vašega zobovja. Kvalitetno izdelan odtis je izjemno pomemben za nadaljne delo. Če odtis ni izdelan pravilno, se lahko ob nošenju pojavi nelagodje, nakit pa se lahko tudi slabo prilega zobem. Iz teh razlogov se ponavadi ljudje odločijo za obisk pri zobozdravniku, ki izdela model zobovja iz mavca.  Od tu naprej, je izdelava grillz v rokah zlatarja, ki po modelu zob iz mavca oblikuje vosek po dizajnu, za katerega sta se s stranko predhodno dogovorila. Model grillz-ov iz voska, se nato uporabi za ulivanje, po običajnem postopku, kot preostali nakit.

Naša ekipa je zobni nakit izdelala za našo rap glasbenico Majo Šebenik – Sheby. Z veseljem je njen nov nakit nosila v enem izmed njenih zadnjih video spotov. Za izdelavo odtisa je obiskala svojega zobozdravnika. Poskrbel je za izvrsten odtis njene spodnje čeljusti, naš zlatar pa je poskrbel za preostalo. Uporabil je 14k rumeno zlato in v grillze vdelal več svetlikajočih diamantov. Sam odtis je bil zelo dobro izdelan, zato se je končni izdelek popolnoma ujemal z obliko zob.

zobni nakit grillz

Na prvi pogled se morda zdi, da izdelava zobnega nakita grillz zahteva veliko korakov, vendar je prav vsak zelo pomemben za idealen končni rezultat. Za razliko od splošno izdelanih, je zobni nakit po naročilu neprimerno boljši. Nošenje ni naporno in ne ovira pri govoru. Prav tako ne povzroča škode zobem ali dlesnim. Sam nakit pa je obstojen in se ga lahko uporablja celo življenje.